Kotlety z kaszy jaglanej i kapusty włoskiej

4.75 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Kotlety z kaszy jaglanej i kapusty włoskiej z dodatkiem marchewki, cebuli, pora naciowego oraz sera wędzonego.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
    1/2 główki włoskiej kapusty
    1 marchewka
    2 cebulę
    1 por
    2 ząbki czosnku
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego lub passaty pomidorowej
    1/2 kuli wędzonego sera mozzarella lub innego wędzonego
    1 jajko
    3/4 szklanki bułki tartej
    Olej do smażenia
    Bulion warzywny
    Tymianek i koperek
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety z kaszy jaglanej i kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze płuczemy i gotujemy na wywarze warzywnym.

    2. Kapustę włoską szatkujemy i zalewamy gorącą wodą, aby zmiękła .

    3. Cebulę, pora i czosnek podsmażamy na patelni .

    4. Ugotowaną kasze przekładamy do miski, dodajemy kapustę, podsmażone warzywa oraz startą marchewkę.

    5. Dodajemy jajko , bułkę tartą, koncentrat pomidorowy oraz starty ser wędzony. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem i koperkiem.

    6. Składniki mieszamy dokładnie, formujemy w kształt kotletów i smażymy na rozgrzanym oleju.

    7. Podajemy z sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kapusta włoska Oscypek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować