Risotto z cukinią

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Risotto z cukinią i pomidorami to danie jednogarnkowe, które idealnie sprawdzi się w okresie jesienno-zimowym.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cukinie
    2 cebule
    200 g ryżu
    400 ml wywaru warzywnego lub innego
    1 puszka pomidorów lub pomidory świeże
    Tymianek
    Sól i pieprz
    Wędzona papryka czerwona
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę kroimy drobno i przekładamy do garnka na rozgrzany olej.

    2 . Cukinię myjemy, kroimy w kostkę i przekładamy do zeszklonej już cebuli. Doprawiamy solą, aby cukinią szybciej zmiękła.

    3. Dodajemy pomidory z puszki .

    4. Dodajemy ryż i gotujemy do miękkości ryżu.

    5. Podczas gotowania dodajemy stopniowo wywar warzywny, aż do momentu gdy ryż wchłonie go w całości.

    6. Doprawiamy pod koniec solą, pieprzem, tymiankiem oraz wędzoną papryką czerwoną.

    7. Możemy podawać z serem feta lub innym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Cukinia Pomidory w puszce Wywar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować