Duszone warzywa z ciecierzycą

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciecierzyca w towarzystwie pomidorów, cukinii, papryki czerwonej i ziemniaków z dodatkiem bulionu warzywnego i przypraw. 

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    4 pomidory
    2 małe cukinie
    1 papryka
    1 puszka ciecierzycy
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    350 ml bulionu warzywnego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    Sól i pieprz
    Wędzona papryka czerwona
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Duszone warzywa z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

    2. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki i podsmażamy razem.

    3. Dodajemy pokrojoną drobno cukinię.

    4. Dodajemy pokrojone pomidory.

    5. Dodajemy bulion warzywny. Dusimy wszystko razem, aż do miękkości ziemniaków.

    6. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną, ugotowaną ciecierzyce i łyżkę koncentratu pomidorowego.

    7. Na koniec gotowania doprawiamy solą, pieprzem i wędzona czerwoną papryką.

    8. Posypujemy świeżą natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować