Zupa pieczarkowa z makaronem

5 (179 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa pieczarkowa z makaronem z dodatkiem marchewki.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.5litra wywaru warzywnego lub drobiowego
    500 g pieczarek
    1/2 opakowania makaronu
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 cebula
    1 łyżka masła lub oleju do smażenia
    Posiekana natka pietruszki i koperku
    Opcjonalnie śmietana 18 % do zabielenia zupy
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki.

    2. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle.

    3. Do cebuli dodajemy pieczarki i dusimy razem, aż pieczarki odparują z nadmiaru wody.

    4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    5. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tracę.

    6. Do gorącego bulion dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą oraz startą marchewkę i pietruszkę.

    7. Zagotowujemy wszystko razem około 10-15 min.

    8.Pod koniec dodajemy Posiekany koperek i pietruszkę i ewentualnie dodajemy do smaku sól i pieprz.

    9. Opcjonalnie możemy zabielić śmietaną.

    10. Na talerz nakładamy ugotowany makaron i dodajemy zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Marchewka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować