Sałatka ze szparagów, szpinaku i truskawek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Sałatka ze szparagami, szpinakiem, truskawkami, pomidorkami truskawkowymi oraz serem kozim. Doskonała sałatka na wiosenno-letnie dni.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1/2 opakowania świeżego szpinaku
    1 /2 pęczka zielonych szparagów
    10 - 15 truskawek
    4 pomidorki koktajlowe truskawkowe
    Ser kozi
    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    Garść płatków z migdałów
    Sól i pieprz
    Sos:
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka miodu
    1 łyżka musztardy
    Sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szparagów, szpinaku i truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szparagi, szpinak, truskawki i pomidorki myjemy.
    2. Szparagi kroimy w kawałeczki i smażymy na maśle z dodatkiem czosnku, około 3-5 minut. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem.
    3. Przygotowujemy sos z oliwy z oliwek, musztardy, miodu oraz soku z cytryny.
    4. Truskawki i pomidorki kroimy drobno.
    5. Szpinak przekładamy na talerz dodajemy szparagi, pomidorki, truskawki oraz ser kozi i płatki z migdałów, które uprzednio możemy uprażyć na suchej patelni. Polewamy przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować