Surówka Colesław

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Surówka Colesław z białej kapusty z dodatkiem marchewki, jabłek, żurawiny oraz płatków z migdałów z sosem.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
    2 marchewki
    2 jabłka
    2-3 garście suszonej żurawiny
    Płatki z migdałów
    Sól i pieprz
    Sos do surówki:
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka octu jabłkowego
    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Mizeria

Surówka colesław - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę białą szatkujemy w cieniutkie paseczki. Solimy i odstawiamy aby kapustą zmiękła.

    2. Marchewkę oraz jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    3. Przygotowujemy sos do surówki z majonezu, octu jabłkowego i miodu.

    4. Mieszamy kapustę z startą marchewką i jabłkiem. Dodajemy żurawinę i płatki z migdałów.

    5. Przed podaniem polewamy sosem i mieszamy dokładnie. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować