Sałatka ze szpinakiem i brzoskwiniami

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Lekka sałatka ze szpinakiem, serem mozzarella, pomidorami, brzoskwiniami, orzechami doprawiona octem balsamicznym.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1/2 opakowania świeżego szpinaku
    2 dojrzałe brzoskwinie
    2 pomidory malinowe lub kilka koktajlowych
    1 kulka sera mozzarella
    Garść ulubionych orzechów
    Ocet balsamiczny
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinakiem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą.
    2. Ser mozzarella kroimy w plasterki.
    3. Pomidory kroimy w drobne ćwiartki.
    4. Brzoskwinie obieramy ze skórki pozbywamy się pestki i kroimy.
    5. Na dużym talerzu układamy szpinak, pomidory, ser mozzarella, brzoskwinie. Posypujemy na wierzchu ulubionymi orzechami i doprawiamy odrobiną octu balsamicznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować