Kotlety rybne z dodatkiem czerwonej papryki Ramiro

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety z ryby z dodatkiem czerwonej papryki Ramiro, podsmażonej cebuli z czosnkiem oraz porem. Szybki i smaczny sposób na rybę.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mrożonej ryby
    2 jajka
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1/2 małej papryki Ramiro lub innej
    1/2 pora
    1/2 szklanki bułki tartej
    Natka pietruszki
    Koperek
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Kotlety rybne z dodatkiem czerwonej papryki ramiro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę obieramy, kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni.

    2. Dodajemy drobno pokrojonego pora oraz przeciśnięty przez prasę czosnek. Wszystkie składniki podsmażamy razem.

    3. Rybę kroimy i wkładamy do naczynia blendera i miksujemy na jednolitą masę.

    4. Rybę oraz podsmażone warzywa przekładamy do miski.

    5. Dodajemy jajka, bułkę tartą oraz pokrojoną drobno paprykę, posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.

    6. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Masę formujemy w kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

    7. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Czerwona papryka Koperek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować