Papryka faszerowana ryżem z kalafiora i grillowanym kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Papryka nadziewana ryżem z kalafiora z dodatkiem pesto z bazylii, grillowanym kurczakiem oraz serem mozzarella.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 papryki czerwone
    1 filet z kurczaka
    1 świeży kalafior lub opakowanie mrożonego kalafiora
    3 łyżki Pesto z bazylii
    1 kulka sera mozzarella
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana ryżem z kalafiora i grillowanym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filet z kurczaka doprawiamy solą oraz pieprzem i pieczemy na grillu.

    2. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy drobno.

    3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne oraz białe włókna.

    4. Ryż z kalafiora przekładamy do miski, dodajemy pesto z bazylii, pokrojony drobno filet z kurczaka oraz większą połowę startego sera mozzarella. Mieszamy i nadziewamy papryki.

    5. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobinę wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy wierzch papryki resztką sera mozzarella.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować