Kotlety z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 14 min
  • Dla 4 osób

Kotlety z kalafiora z dodatkiem płatków z migdałów, podsmażonej cebulki oraz natki pietruszki.

  • 14 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kalafior
    2 jajka
    1/2 szklanki płatków z migdałów
    1/2 szklanki bułki tartej
    Posiekana natka pietruszki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Sól i pieprz
    Bułka tarta do obtaczania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kalafiora myjemy, kroimy, przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy.

    2. Cebulę obieramy, kroimy drobno i podsmażamy wraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

    3. Rozdrobniony kalafior przekładamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulkę, jajka, posiekaną natką pietruszki, płatki z migdałów, bułkę tartą oraz sól i pieprz.

    4. Mieszamy wszystko dokładnie. Formujemy masę w kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

    5. Smażymy na oleju na małym ogniu do zrumienienia z obu stron. Możemy podawać z sosem, sałatką czy ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Migdały Bułka tarta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować