Gulasz z ciecierzycy i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Gulasz z ciecierzycy z dodatkiem świeżego szpinaku, kiełbasy, papryki Ramiro, marchewki oraz pomidorów.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
    500 ml bulionu
    1 puszka pomidorów w puszce
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 marchewka
    100 g kiełbasy
    1 papryka Ramiro
    2 garści świeżego szpinaku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    Olej do smażenia
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz z ciecierzycy i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowujemy bulion.

    2. Kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni.

    3. Cebulę kroimy i podsmażamy w garnku, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną marchewkę. Chwilę przesmażamy razem.

    4. Dodajemy bulion oraz pomidory w puszce oraz ugotowaną ciecierzycę. Dodajemy pokrojoną paprykę Ramiro oraz podsmażoną kiełbasę . Gotujemy do miękkości marchewki.

    5. Pod koniec gotowania dodajemy świeży szpinak oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować