Muffinki czekoladowe na mleczku kokosowym

4.5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Prosty i szybki przepis na muffinki czekoladowe z dodatkiem mleczka kokosowego oraz gorzkiej czekolady.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1 puszka mleczka kokosowego
    75 g masła
    100 g cukru
    2 łyżki gorzkiego kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Muffinki czekoladowe

Muffinki czekoladowe na mleczku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę przesiewany przez sitko i dodajemy pozostałe suche składniki: cukier, kakao, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz pokrojoną drobno gorzką czekoladę.

    2. Dodajemy mokre składniki takie jak: 2 jajka, mleczko kokosowe oraz roztopione i ostudzone masło.

    3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

    4. Przekładamy do formy.

    5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni do suchego patyczka . Muffinki możemy posypać cukrem pudrem, wiórkami z czekolady lub wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada Mleko kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować