Barszcz ukraiński

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Barszcz po ukraińsku z dodatkiem buraków, zielonej fasolki szparagowej oraz włoskiej kapusty i ziemniaków.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1.5 l wywaru drobiowego
    4 ugotowane buraki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/ 2 selera
    Por
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    3 garście zielonej fasolki szparagowej
    3 -4 ziemniaki
    Kilka liści kapusty włoskiej
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki soku z cytryny
    Ziele angielskie
    Liście laurowe
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju do smażenia
    1 łyżeczka cukru
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowujemy wywar drobiowy.

    2. Gotujemy buraki.

    3. Marchewkę, pietruszkę oraz selera kroimy drobno i podsmażamy w garnku na oleju lub maśle.

    4. Dodajemy pokrojoną cebulę i pora oraz koncentrat pomidorowy. Przesmażamy wszystko razem.

    5. Dodajemy wywar drobiowy, pokrojone ziemniaki, liście laurowe oraz ziele angielskie.

    6. Dodajemy ugotowane i pokrojone buraki oraz fasolkę szparagową i pokrojoną kapustę włoską. Doprawiamy sokiem z cytryny , cukrem, przeciśniętym przez praskę czosnek oraz solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości ziemniaków.

    7. Możemy podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym. Barszcz najlepiej smakuje odgrzewany następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Zielona fasolka Ziemniaki Kapusta włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować