Pasztet z kaszy jaglanej

4.83 (6 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Warzywny pasztet z kaszy jaglanej z dodatkiem marchewki, pietruszki, pora, cebuli oraz prażonego słonecznika.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200 g suchej kaszy jaglanej
    2 cebule
    1 por
    3-4 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 pietruszka
    3 garście słonecznika
    5- 7 sztuk suszonych pomidorów
    3/4 szklanki bułki tartej
    2 jajka
    195 g koncentratu pomidorowego
    Tymianek
    Oregano
    Wędzona papryka czerwona
    Kurkuma
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
    Wywar warzywny
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Pasztet drobiowy

Pasztet z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze jaglaną gotujemy na wywarze warzywnym.

    2. Cebulę, pora i czosnek podsmażamy na oleju . Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.

    3. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę.

    4. Słonecznik prażymy na suchej patelni, przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniany do jednolitej masy.

    5. Ugotowaną kasze przekładamy do dużego naczynia i dodajemy podsmażone warzywa.

    6. Dodajemy zmielony słonecznik, bułkę tartą i świeże jajka.

    7. Dodajemy koncentrat pomidorowy i suszone pomidory oraz doprawiamy solą, pieprzem, wędzoną papryką czerwoną, tymiankiem, oregano i kurkumą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i blendujemy na jednolitą masę.

    8. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować