Pasta z jajek i śledzi

4.94 (17 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta jajeczna z dodatkiem śledzi oraz czerwonej cebuli i koperku w sosie majonezowo- musztardowym.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    3-4 płaty śledzi w zalewie octowej
    1/2 czerwonej cebuli
    Koperek
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    Pieprz i sól
Wystaw ocenę:

4.94 (17 ocen)

Zobacz również:

Pasta jajeczna Pasta rybna

Pasta z jajek i śledzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy na twardo.

    2. Ugotowane jajka siekamy w drobną kosteczkę.

    3. Cebulę obieramy i kroimy drobno.

    4. Śledzie kroimy drobno.

    5. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy posiekany koperek oraz majonez, musztardę , świeżo zmielony pieprz. Mieszamy wszystko dokładnie, w razie potrzeby doprawiamy solą. Odstawiamy do lodówki aby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Matias Czerwona cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować