akrobatka22

akrobatka22

O mnie:

17-latka, miłośniczka sportu i dobrej kuchni. Uzależniona od domowego, świeżego pieczywa i aktywności fizycznej. Samouk, ciągle się uczę i dążę do perfekcji ;) Pieczenie sprawia mi dużo radości i satysfakcji, a inspiracje czerpię z blogów, książek oraz własnej wyobraźni i codzienności. Swoje pierwsze kroki w kuchni stawiała, będąc jeszcze małą dziewczynką.

Liczba punktów za aktywność
842
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
Pomarańczowiec bez pieczenia
Użytkownik akrobatka22 w dniu 05.06.2017 19:46 opublikował przepis :

Pomarańczowiec bez pieczenia

Pomarańczowiec na kakaowych herbatnikach z lekką pianką śmietankową urzeknie Was nie tylko wyglądem, ale również niebiańskim smakiem! Orzeźwiające, cytrusowe ciasto i to w dodatku na zimno, co przy takim upale jest niezastąpione.

Szarlotka kokosowa
Użytkownik akrobatka22 w dniu 05.06.2017 19:42 opublikował przepis :

Szarlotka kokosowa

Wyjątkowa szarlotka! Z kokosową wkładką i kremem budyniowym.

Sernik gotowany z galaretką i brzoskwiniami
Użytkownik akrobatka22 w dniu 27.05.2017 10:29 opublikował przepis :

Sernik gotowany z galaretką i brzoskwiniami

Trzy warstwy kakaowych herbatników przełożonych masą serową, tzw. gotowanym sernikiem. Na wierzchu kawałki brzoskwiń zatopionych w galaretce (również brzoskwiniowej). Obłęd!

Sernik Delicja
Użytkownik akrobatka22 w dniu 27.05.2017 10:21 opublikował przepis :

Sernik Delicja

Sernik pieczony właśnie na Delicjach z pomarańczową galaretką u góry. Ciekawym składnikiem jest sok dodany do masy serowej. Ciasto dobrze się kroi i dobrze wygląda. Polecam!

Szarlotka Babci Eli
Użytkownik akrobatka22 w dniu 12.05.2017 19:29 opublikował przepis :

Szarlotka Babci Eli

Babcine przepisy to skarb, bezcenny! Ta szarlotka to smaki mojego dzieciństwa. Towarzyszyła mi, odkąd tylko pamiętam. Do tej pory jest ona obowiązkowym ciastem na rodzinnych świętach, urodzinach czy innych uroczystościach.

Chleb piwny na zaczynie 10-godzinnym
Użytkownik akrobatka22 w dniu 18.03.2017 19:07 opublikował przepis :

Chleb piwny na zaczynie 10-godzinnym

Puszysty, elastyczny, bardzo regularny i gładki miąższ. Do tego chrupiąca skórka i ciekawy składnik w postaci piwa, którego absolutnie nie czuć. Ten bochenek zachowuje świeżość przez dobre kilka dni. Z przepisu otrzymujemy duży chleb, który wystarcza na wykarmienie wieloosobowej rodziny.