Sorbet brzoskwiniowy na patyku

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tylko 4 składniki i gotowe! Zdrowe sorbety brzoskwiniowe na patyku :)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 brzoskwinie (po obraniu i usunięciu pestek około 220 g)
    2 łyżki soku z cytryny
    1,5 łyżki płynnego miodu
    80 ml wody mineralnej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Sorbety

Sorbet brzoskwiniowy na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić na mniejsze części. Wraz z sokiem z cytryny, miodem i wodą zmiksować blenderem do gładkości. Jeśli lubicie słodsze sorbety, dodajcie jeszcze trochę miodu.

    Masę przelać do 6 pojemników na lody (każdy o pojemności 60 ml), zamknąć pokrywkami. Pojemniczki wstawić do zamrażalnika na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

    Przed podaniem zamoczyć foremki na chwilkę w gorącej wodzie lub pozostawić na kilka minut w temperaturze pokojowej, by sorbety łatwiej było z nich wyjąć. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować