Kreatywne gotowanie 13

Wygraj z Russell Hobbs! Wybierz zestaw, dodaj jeden składnik i stwórz oryginalne danie!

1. Wybierz jeden z 2 zestawów podstawowych składników:
a. seler (korzeniowy lub naciowy) + szynka wieprzowa + jogurt naturalny
b. ser ricotta + czekolada + mąka

 

2. Ugotuj danie, dodając maksymalnie 1 dowolnie wybrany składnik (np. ziemniaki, ryba itp.). Przypraw, ziół i składników roboczych (np. sól, cukier, woda, olej do smażenia, ocet winny, oliwa, bułka tarta do panierowania) możesz używać do woli.
Wymieniając składniki potrawy, podziel je na:
a. składniki podstawowe z zestawu
b. składnik podstawowy dodatkowy
c. składniki robocze
d. dekorację

 

3. Zadbaj o dekorację przygotowanej przez siebie potrawy, a następnie zrób zdjęcie i zamieść je wraz z przepisem w serwisie. Zdjęcie powinno być ostre
i ważyć minimum 1 MB.

 

4. Dodając przepis wpisz tag: "kreatywne_gotowanie13" w polu "słowa kluczowe"

 

Spośród zamieszczonych przepisów redakcyjna testerka wybierze i nagrodzi te, które są najbardziej pomysłowe i opatrzone najlepszym zdjęciem.

Na zwycięzców konkursu czekają nagrody:
Stylowy ekspres do kawy (1. nagroda), czajnik (2. nagroda) i toster (3. nagroda) – to retro elegancja w trzech najmodniejszych barwach, stworzona by nadać kuchni charakter.

oraz 3 wyróżnienia – zaproszenia na lunch dla dwóch osób do The Bell Eatery
i książka Magdaleny Rajchelt i Karoliny Kosowicz "Wysmakowane"

Jeśli macie jakieś pytania dot. konkursu, zadajcie je tutaj

Na zgłoszenia czekamy od 23 lutego do 22 marca 2017 r.
Wyniki ogłosimy 30 marca 2017 r.
 

Liczba dodanych na konkurs przepisów jest nieograniczona. Oceniane jednak
będą tylko te, których autorzy zaznaczyli zgody i uzupełnili w profilu dane
(w serwisie mogą mieć status prywatny) do ewentualnej wysyłki nagrody.

 

 

 

 

 

Oto zwycięzcy 13. edycji konkursu kreatywne gotowanie:

1. miejsce: Jaga85

 

2. miejsce: agarybak76

 

3. miejsce: Mniam1

Wyróżnienia: 

akrobatka22

kasik1p3

czarrna

Gratulujemy i zapraszamy do następnej edycji. Wkrótce!

 

Komentarze