Cukiniowe babeczki bez jajek, mleka i masła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami lub wysmarować masłem i obsypać ciemnym kakao. Cukinię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku. Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Zawartość obydwu misek połączyć za pomocą trzepaczki.
2.Czekoladową masę nakładać łyżką do papilotek lub tak jak ja- prosto do gniazd muffinkowych. Piec w 180 st.C przez około 20 minut. Babeczki urosną z górką, będą ładnie pachnieć. Wyjąć z piekarnika, a po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze