Pudding kokosowy z nasionami chia i musem kaki

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Bardzo prosty w przygotowaniu. Idealny na drugie siadanie czy deser, ale nie tylko :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • ok. 200 ml mleka,
    2 łyżki wiórków kokosowych,
    3-4 łyżki nasion chia,
    1 łyżeczka ksylitolu lub cukru (opcjonalnie),
    bardzo dojrzałe kaki,
    listki mięty,
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Pudding kokosowy z nasionami chia i musem kaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować z wiórkami kokosowymi i ksylitolem jeśli lubimy słodsze (ja nie dawałam), dodać nasiona chia i dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 10 minut i ponownie dokładnie wymieszać, przełożyć do słoiczków (lub pucharków) i odstawić aby nasiona napęczniały.
    Kaki zmiksować na gładki musu, wyłożyć na pudding, posypać wiórkami kokosowymi, udekorować listkami mięty i można zajadać :) Smacznego!

Porady

Nasiona chia namoczone w gorącym mleku szybciej pęcznieją więc nie musimy ich zostawiać na bardzo długo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Nasiona chia Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować