Kasza jaglana z bakaliami.

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kasza jaglana na słodko, może być na śniadanie lub jako zdrowy podwieczorek.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy jaglanej
    2 garście migdałów
    2 garście jagód goji
    4 łyżki pestek dyni
    4 łyżki siemienia lnianego
    1 płaska łyżeczka cynamonu
    2 łyżeczki cukru trzcinowego
    szczypta soli marskiej
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z bakaliami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody goji namoczyć w wodzie.
    Na suchej patelni uprażyć migdały, następnie dodać pestki dyni, siemię lniane i razem chwilę prażyć, cały czas mieszając. A następnie przesypać do miski.
    2 szklanki kaszy jaglanej ugotować w 4 szklankach wody.
    Ugotowaną kaszę podsmażyć na oliwie, dodać cynamon, szczyptę soli, cukier trzcinowy, a następnie wymieszać z przygotowaną wcześniej mieszanką i odsączonymi jagodami goji.

Porady

Najlepiej smakuje podawana na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować