IMG_3480

joanna30

O mnie:

Jestem mamą dwunastoletniej Oliwki, która uwielbia pomagać mi w kuchni. Razem mamy świetną frajdę ze wspólnego pichcenia. Uwielbiam wszelkie słodkości więc na pewno znajdziecie u mnie wiele propozycji na pyszne ciasta i desery. Moje hobby oprócz gotowania to również fotografia. Prowadzę bloga kulinarnego "Smakołyki Asi"

Liczba punktów za aktywność
1574
Liczba obserwujących
99

Wyślij wiadomość
Orzechowiec/ Miodownik z orzechami
Użytkownik joanna30 w dniu 29.12.2020 15:27 opublikował przepis :

Orzechowiec / Miodownik z orzechami

Przepyszne miodowe placki przełożone powidłami i kremem budyniowym, zwieńczone chrupiącymi orzechami to doskonała propozycja nie tylko na świąteczny deser. Ciasto można upiec dużo wcześniej i przełożyć 3 dni przed podaniem. Gdy kruche placki nawilgną od masy i powideł będzie jeszcze smaczniejsze.

Seromakowiec z wiśniami i galaretką
Użytkownik joanna30 w dniu 29.12.2020 14:35 opublikował przepis :

Seromakowiec z wiśniami i galaretką

Na święta w moim domu musi być ciasto z makiem. Ale żeby nie był to tradycyjny makowiec postanowiłam trochę pokombinować i stworzyć coś nowego. Tak oto zwykły makowiec japoński przełożyłam masą z sera gotowanego i wykończyłam orzeźwiającymi wiśniami w galaretce. Powiem Wam nieskromnie, że ciasto wyszło wspaniałe. Wilgotne, kremowe, rozpływające się w ustach. Dobrze, że zrobiłam wielką blaszkę bo każdy chciał dokładkę :)

Pierniczki
Użytkownik joanna30 w dniu 29.12.2020 13:50 opublikował przepis :

Pierniczki

Pierniczki są bardzo aromatyczne ;) Już podczas pieczenia w domu roznosi się cudowny zapach. Powieszone na choince nie tylko pięknie wyglądają ale też ślicznie pachną, wprowadzając nas w świąteczny nastrój. Pierniczki należy przechowywać w szczelnym pojemniku.

Blok czekoladowy tradycyjny
Użytkownik joanna30 w dniu 29.12.2020 12:08 opublikował przepis :

Blok czekoladowy tradycyjny

Pyszny deser z czasów mojego dzieciństwa. Chyba nie ma osoby, która by go nie lubiła. Moja córka wprost za nim przepada dlatego dosyć często go przygotowuję, tym bardziej, że jest łatwy i robi się go bardzo szybko :)