Kasza bulgur z warzywami

4.46 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kasza bulgur z warzywami to łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, idealne na obiad lub kolację. Najważniejszą rolę w tej potrawie odgrywają przyprawy, to one nadają mu niepowtarzalny smak i ten boski aromat.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g kaszy bulgur

    1 mała cukinia

    2 papryki

    1 cebula czerwona

    2 ząbki czosnku

    1 marchewka

    100g fasolki szparagowej zielonej

    1 kukurydza lub 100g z puszki

    2 łyżki oleju

    3 łyżeczki przecieru pomidorowego

    Suszony czosnek, sól, pieprz, oregano, bazylia kurkuma, papryka suszona, majeranek
Wystaw ocenę:

4.46 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza bulgur z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kaszę ugotować osolonej wodzie. Na sicie w tej samej wodzie gotuję fasolkę szparagową oraz kukurydzę.

    2. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić najpierw marchew pocięta w cienkie paski obieraczką do warzyw, lekko podsmażyć, następnie dodać posikaną w półplasterki cebulę. Po minucie dodać pokrojoną w paski paprykę a także cukinię posiekaną w półplasterki, posolić. Podsmażać aż warzywa zmiękną.

    3. Dodać ugotowane fasolki oraz kukurydzę doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Jeśli trzeba jeszcze posolić. Włożyć przecier pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszać.

    4.Warzywa połączyć z kaszą. Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza bulgur

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować