AnetaJ

AnetaJ

O mnie:

Witam w mojej kuchni. Dominują tutaj przepisy na szybkie, łatwe i zdrowe potrawy. Znajdziecie tu głównie przepisy na dania jednogarnkowe, bo lubię, gdy obiad "gotuje się sam", a ja tylko wkładam do garnka określone składniki i gdy wracam po pół godziny, jedzenie jest gotowe. Uwielbiałam także eksperymentować w kuchni, łączyć różne przyprawy i składniki. Lubię gdy potrawa mnie zaskakuje i to sprawiło, że lubię poznawać nowe smaki, ciekawe połączenia i przepisy. Zrozumiałam, że gotując można wybrać się w kulinarną wycieczkę dookoła świata. Dzięki drobnym dodatkom można przygotować ciekawe i oryginalne dania. Trzeba tylko być otwartym i odkrywczym. A warto, bo można nieustannie zadziwiać gości wyjątkowymi potrawami i sprawiać im i sobie przyjemność. A to jest najważniejsze :) Zapraszam!

Liczba punktów za aktywność
1177
Liczba obserwujących
10

Wyślij wiadomość
Ciasto francuskie z pesto
Użytkownik AnetaJ w dniu 17.01.2020 13:24 opublikował przepis :

Ciasto francuskie z pesto

To efektowna, smaczna a przy tym bardzo prosta przekąska. Można ją podawać na ciepło lub na zimno, w towarzystwie barszczu.

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Użytkownik AnetaJ w dniu 17.01.2020 13:06 opublikował przepis :

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i pomidorami

Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywania. Taka potrawa jest idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapiekanka makaronowa jest pożywna, sycąca, a przy tym smaczna.

Pulpety z ryby w sosie śmietanowo-kaparowym
Użytkownik AnetaJ w dniu 16.01.2020 18:39 opublikował przepis :

Pulpety z ryby w sosie śmietanowo-kaparowym

Tak przygotowana ryba jest zdrowa, bo niesmażona. Nadaje się na przystawkę oraz na danie główne - podana na przykład z sosem koperkowym i ziemniaczkami.

Ciasto karmelowo budyniowe bez pieczenia
Użytkownik AnetaJ w dniu 16.01.2020 14:26 opublikował przepis :

Ciasto karmelowo budyniowe bez pieczenia

Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem bardzo słodkiego karmelu, aksamitnej masy budyniowej i delikatnej, rozpływającej się w ustach bitej śmietany. Jest pyszne! A co najważniejsze nie trzeba go piec.