Kasza jaglana z jabłkiem i bakaliami

4.5 (163 ocen)

Pyszna na zimno, jak i na ciepło. Na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Ja zabieram ją w pudełeczku do pracy na lunch. Robi się ją bardzo szybko, a smakuje świetnie. Zachęcam by włączyć kaszę jaglaną do naszego menu, dostarczy nam mnóstwo drogocennych składników.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej (1 woreczek)
    2 jabłka
    Garść bakalii (rodzynki, żurawina, suszone figi, morele, daktyle, orzechy, migdały, wiórki kokosowe itp.)
    Cynamon, kardamon
    Sok z cytryny
    Miód
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z jabłkiem i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Jabłka kroimy w drobną kostkę i dusimy w rondlu z dodatkiem odrobiny wody. Gdy jabłka zmiękną, dodajemy bakalie i trochę kropli soku z cytryny. Posypujemy cynamonem, ewentualnie kardamonem i dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę. Mieszamy i podajemy polane miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Jabłka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować