Chcesz przygotować pyszne szparagi, a nie masz specjalnego naczynia do ich gotowania. To nie problem! Powiem Ci jak można to zrobić na zwykłej patelni. Zapraszam...
Kromki chleba namaczane w jajku ze śmietanką i mlekiem, usmażone na złoty kolor. Trudno uwierzyć, że to pyszne śniadanie wymyślono (we Francji) jako sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa.
Ta zapiekanka to świetny pomysł na tani, smaczny, pożywny i szybki obiad typu wszystko w jednym garnku. No i po zjedzeniu tylko jeden garnek do umycia.
Łosoś w wersji gotowanej jest delikatniejszy niż smażony. Można podawać go na gorąco ale też świetnie nadaje się na zimno jako dodatek do sałatki czy pasty.
Wyjątkowe ciasteczka w postaci kruchych babeczek nadziewane budyniem i dekorowane kwaskowym kremem, owocami i galaretkę.
Doskonale też sprawdzą się jako pyszna dekoracja stołu wielkanocnego, i nie tylko...
Ostatnio ziemniaki wracają do łask, dietetycy twierdzą, że najwięcej wartości mają te ugotowane dzień wcześniej. Wygląda na to, że sałatka ziemniaczana idealnie wpisuje się w obecne trendy.
Niezwykle efektowne i o ciekawym kształcie ciasteczka, niestety nieco kaloryczne, bo smażone na tłuszczu, ale jakże smaczne, polecane na specjalną okazję.