Pyszne, smaczne i syte danie z makaronem Tagiatelle oraz smacznym i zdrowym szpinakiem. Idealne danie dla wegetarian, oraz na szybki pełnowartościowy posiłek.
25 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
300 g makaronu Tagiatelle
2 ząbki czosnku
cebula
kilka kulek mrożonego szpinaku
2 łyżeczki gęstej śmietany 18%
pieprz oraz sól
łyżeczka masła
ser żółty
Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulkę z czosnkiem podsmażyć na maśle na patelni , dodać szpinak mrożony. Smażyć chwilę aż szpinak się rozpuści. Przyprawić solą oraz pieprzem. Zalać śmietaną i smażyć jeszcze ok 5 minut.
Komentarze