Babeczki waniliowe

3.66 (3395 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Babeczki można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 szklanki cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1 jajko
    0,5 szklanki oleju
    1 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

3.66 (3395 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły.
    Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 180stopni piekarnika, pieczemy około 25 min. do tzw. suchego patyczka. Gotowe babeczki warto polać czekoladową polewą lub oprószyć cukrem pudrem.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować