REKLAMA

Jajka faszerowane pastą z łososia

wyświetlono: 508 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Smaczne jajeczka wiejskie z pastą z łososia będą idealną przystawką na zbliżające się Święta Wielkanocne. Serdecznie polecam na Wielkanocne śniadanie.

opublikowany: 14.03.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek wiejskich
    80 g pasty łososiowej ze szczypiorkiem
    pieprz kolorowy
    sól
    worek cukierniczy
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekładamy do garna i gotujemy ok 10 minut.
  • 2. Jajka obieramy i przekrawamy na połowę. Żółtka z 4 jajek wyciągamy i przekładamy do miseczki, dodajemy pastę oraz całe jedno jajko, miksujemy przyprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.
  • 3. Masę jajeczną przekładamy do worka cukierniczego, wyciskamy masę na połówki jajek.
  • jajka 4. Dowolnie dekorujemy. np świeżym tymiankiem.

Porady

Pastę kupiłam w biedronce z firmy ,, Salato,,

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Angelika gotuje IMG-20140326-WA0017

Jajka faszerowane pastą łososiową z rzodkiewkami

W sam raz na Wielkanoc!

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki majonez Pasty opublikowany: 05.04.2019 | wyświetlono: 249 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE