Jajka faszerowane tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wyrazisty tuńczyk świetnie komponuje się z delikatnym smakiem jajek i lekko pikantnej rzeżuchy. Świetnie sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole ale też jako lekka przystawka.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek
    puszka tuńczyka w sosie własnym (200g odsączonej ryby)
    2 łyżeczki pesto pomidorowego
    2 łyżki majonezu
    sól, czarny pieprz
    opcjonalnie papryczka chilii
    rzeżucha
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Faszerowane Jajko Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli lub octu.
    Studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem razem z żółtkami jajek. Dodajemy pomidorowe pesto, majonez i opcjonalnie papryczkę chilli. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie łączymy składniki.
    Jajka układamy na talerzu i w miejsca po żółtkach nakładamy łyżeczkę farszu. Całość posypujemy rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tuńczyk Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować