IMG_20161124_195135

2milutka

O mnie:

Jestem jaka jestem nikt tego nie zmieni,z zawodu dietetyczka i chemik. W mojej kuchni nie ma miejsca na nudę, mieszam, bawię się smakami, to mam już we krwi od dziecka, jednak wolę piec niż gotować. Uśmiechnięte buzie i puste talerze są dla mnie największą nagrodą za serce które wkładam aby smakowało. Poza gotowaniem pasjonuję się fotografią,dekoracją wnętrz, lubię odpoczywać najlepiej z dobrą książką..:) Dużą uwagę przykładam do tego aby danie ładnie prezentowało się na talerzu-estetyka u mnie najważniejsza. Moje przepisy są proste i tanie,choć niektóre z nutką pikanterii,myślę że każdy znajdzie u mnie coś dla siebie. Właścicielka bloga http://waniliaikardamon.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
1215
Liczba obserwujących
24

Wyślij wiadomość
IMG_20161023_194935
Sernik z musem truskawkowym
Użytkownik 2milutka w dniu 22.06.2017 22:47 opublikował przepis :

Sernik z musem truskawkowym

Uwielbiam serniki! Ale to już chyba wiecie sądząc po moich zbiorach Ten choć pieczony pachnie latem, na wspaniałej kruszonce, wilgotny wręcz maślany, smaku dopełnia mus ze świeżych truskawek i bita śmietana, wypiek obok którego nie sposób przejść obojętnie, jeden z lepszych serników, mus możemy zmieniać i robić z dowolnych miękkich owoców, nawet tych mrożonych.

Letnia kostka owocowa
Użytkownik 2milutka w dniu 20.06.2017 12:11 opublikował przepis :

Letnia kostka owocowa

Najlepsze ciasto na słodkie weekendy, dwie warstwy masy serowej z galaretkami , dowolne owoce lata zatopione w krystalicznej bezbarwnej galaretce, na spodzie z biszkoptowych języczków, efektowne i bardzo pyszne. Przepis autorski.

Czekoladowo-miętowy sernik
Użytkownik 2milutka w dniu 19.06.2017 17:17 opublikował przepis :

Czekoladowo miętowy sernik

Wilgotne czekoladowe ciasto i miętowa warstwa serowa o kolorze wiosny, to ciasto zachwyci amatorów wszelkich serników, jest pyszne wilgotne, można piec bez okazji a przy tym jest kapryśne bo choć ciasto czekoladowe wylewamy na spód, po upieczeniu jest zazwyczaj odwrotnie, to masa serowa idzie na dno bo jest cięższa. Polecam!