IMG_20190918_121058

2milutka

O mnie:

Jestem jaka jestem nikt tego nie zmieni,z zawodu dietetyczka i chemik. W mojej kuchni nie ma miejsca na nudę, mieszam, bawię się smakami, to mam już we krwi od dziecka, jednak wolę piec niż gotować. Uśmiechnięte buzie i puste talerze są dla mnie największą nagrodą za serce które wkładam aby smakowało. Poza gotowaniem pasjonuję się fotografią,dekoracją wnętrz, lubię odpoczywać najlepiej z dobrą książką..:) Dużą uwagę przykładam do tego aby danie ładnie prezentowało się na talerzu-estetyka u mnie najważniejsza. Moje przepisy są proste i tanie,choć niektóre z nutką pikanterii,myślę że każdy znajdzie u mnie coś dla siebie. Właścicielka bloga http://waniliaikardamon.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
1616
Liczba obserwujących
34

Wyślij wiadomość
IMG_20170724_160846
Ciasto Pijana Śliwka
Użytkownik 2milutka w dniu 16.02.2021 11:36 opublikował przepis :

Ciasto Pijana Śliwka

Mocno czekoladowe i mocno alkoholowe ciasto z kremem na bazie nutelli z suszonymi śliwkami nasączonymi rumem i polewą z gorzkiej czekolady. Wyraziste, wilgotne w smaku i bardzo smaczne, dla amatorów treściwych konkretnych ciast. Jest obłędnie pyszne! Sprawdzi się na róznych uroczystościach, nie sposób poprzestać na jednym kawałku. Polecam.

Penne z dojrzewającą hiszpańską kiełbasą, szpinakiem i serem pleśniowym
Użytkownik 2milutka w dniu 16.02.2021 11:30 opublikował przepis :

Penne z dojrzewającą hiszpańską kiełbasą, szpinakiem i serem pleśniowym

Dziś propozycja obiadowa jaką większość z nas lubi-szybka, smaczna i sycąca. Cały obiad z dużej patelni w 30 minut. Makaron większość z nas jada w zapiekankach, jako zamiennik ziemniaków, kaszy czy ryżu. Często ratuje głodne brzuszki gdy nie mamy czasu na stanie przy kuchni. Z dojrzewającą hiszpańską kiełbasą w asyście szpinaku i kremowego sosu z serka pleśniowego tworzy prawdziwą ucztę dla podniebienia. Takie proste potrawy są najlepsze.

Śmietankowe babeczki z czekoladową kawa inką
Użytkownik 2milutka w dniu 08.02.2021 18:59 opublikował przepis :

Śmietankowe babeczki z czekoladową kawa inką

Pyszne, mięciutkie i wilgotne babeczki przygotowane na kwaśnej śmietanie , z dodatkiem czekoladowej kawy inki, nie są zbyt słodkie , mają zrównoważony smak są banalnie proste do przygotowania, nie potrzeba nawet miksera, wystarczy wymieszać składniki rózgą kuchenną, cieszą oczy . Uwielbiane przez dzieci. Najlepiej smakują z kubkiem kakao. Do babeczek można użyć kawy zbożowej o innym smaku np. karmelowym, bardzo polecam jedne lepszych :)