IMG_20180423_133914

2milutka

O mnie:

Jestem jaka jestem nikt tego nie zmieni,z zawodu dietetyczka i chemik. W mojej kuchni nie ma miejsca na nudę, mieszam, bawię się smakami, to mam już we krwi od dziecka, jednak wolę piec niż gotować. Uśmiechnięte buzie i puste talerze są dla mnie największą nagrodą za serce które wkładam aby smakowało. Poza gotowaniem pasjonuję się fotografią,dekoracją wnętrz, lubię odpoczywać najlepiej z dobrą książką..:) Dużą uwagę przykładam do tego aby danie ładnie prezentowało się na talerzu-estetyka u mnie najważniejsza. Moje przepisy są proste i tanie,choć niektóre z nutką pikanterii,myślę że każdy znajdzie u mnie coś dla siebie. Właścicielka bloga http://waniliaikardamon.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
1519
Liczba obserwujących
31

Wyślij wiadomość
IMG_20170724_160846
Filet z kurczaka w botwinkowym sosie
Użytkownik 2milutka w dniu 12.06.2019 12:57 opublikował przepis :

Filet z kurczaka w botwinkowym sosie

Bardzo letnia, kusząca wyglądem i banalnie prosta do wykonania propozycja na całkiem inny obiad. Tak przygotowany filet z kurczaka jest delikatny a sos botwinkowy bardzo aromatyczny. Doskonale komponuje się z młodymi ziemniaczkami lub kopytkami. W tym wydaniu zapewniam, że zasmakuje. Polecam gorąco.

Malinowo czekoladowa kostka (bez pieczenia)
Użytkownik 2milutka w dniu 04.06.2019 13:57 opublikował przepis :

Malinowo czekoladowa kostka (bez pieczenia)

Prawdziwie letnie ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach z budyniową warstwą oraz czekoladową z serkiem mascarpone , całość dopełnia warstwa galaretki z malinami. Błyskawiczny, słodziutki , wyborny i orzeźwiający deser na ciepłe dni. Nie jest trudny do wykonania. Zaskakująco pyszny. Zapoznajcie się z tym przepisem, będzie służył całe lato, można tylko zmieniać owoce. Polecam.

Łazanki z młodą kapustą
Użytkownik 2milutka w dniu 04.06.2019 13:47 opublikował przepis :

Łazanki z młodą kapustą

Świetne letnie danie jednogarnkowe , pożywne a zarazem lekkie z młodej kapustki i dużą ilością świeżego koperku, szybkie do przygotowania i bezproblemowe. Doskonale nadaje się do odgrzania. Można ugotować cały gar i mieć obiad na dwa trzy dni. Polecam, bardzo smaczne.