IMG_20180423_133914

2milutka

O mnie:

Jestem jaka jestem nikt tego nie zmieni,z zawodu dietetyczka i chemik. W mojej kuchni nie ma miejsca na nudę, mieszam, bawię się smakami, to mam już we krwi od dziecka, jednak wolę piec niż gotować. Uśmiechnięte buzie i puste talerze są dla mnie największą nagrodą za serce które wkładam aby smakowało. Poza gotowaniem pasjonuję się fotografią,dekoracją wnętrz, lubię odpoczywać najlepiej z dobrą książką..:) Dużą uwagę przykładam do tego aby danie ładnie prezentowało się na talerzu-estetyka u mnie najważniejsza. Moje przepisy są proste i tanie,choć niektóre z nutką pikanterii,myślę że każdy znajdzie u mnie coś dla siebie. Właścicielka bloga http://waniliaikardamon.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
1508
Liczba obserwujących
32

Wyślij wiadomość
IMG_20170724_160846
Ciasto"Mleczno-orzechowa kanapka"
Użytkownik 2milutka w dniu 12.04.2019 19:46 opublikował przepis :

Ciasto "Mleczno-orzechowa kanapka"

Pyszne słodziutkie ciasto bez pieczenia na herbatnikach z cieniutką warstwą kremu czekoladowo-orzechowego i puszystą mleczną warstwą na bazie śmietanki, niesolonego masła orzechowego i mleka w proszku, kaloryczna bomba ale bardzo dobra i na mały kawałek na pewno każdy sobie pozwoli z filiżanką kawy, polecam na słodki poczęstunek również na świąteczny czas. Znika szybko.

Czarna babka
Użytkownik 2milutka w dniu 08.04.2019 17:39 opublikował przepis :

Czarna babka

Wielkanocna baba, puszysta, wilgotna i czarna jak noc listopadowa, kolor zawdzięcza specyficznemu kakao .Babka jest naprawdę smaczna. Nietypowy jest też jej sposób pieczenia, ciasto wlewamy do natłuszczonej formy wysmarowanej masłem, wysypanej bułką tartą i mocno rozgrzaną. Ciasto po wlaniu gorącej wody będzie dość płynne-ale takie ma być, proszę się nie obawiać i nie dosypywać mąki! Wypiek który będzie nowością w niejednym domu i może solidnie zaskoczyć gości.

Podudzia z kurczaka po pekińsku
Użytkownik 2milutka w dniu 02.04.2019 12:24 opublikował przepis :

Podudzia z kurczaka po pekińsku

Kurczak zawsze będzie uniwersalny i doskonały jako baza do wspaniałych dań nie tylko tych pieczonych. Całego możemy dowolnie nadziewać a udka piec w różnych marynatach. Te podudzia są wyraziste w smaku słodko-pikantne syrop klonowy i świeżo wyciśnięta pomarańcza dodała im niebanalnego smaku. Bardzo szybko i bardzo prosto.

Jaglane rafaello
Użytkownik 2milutka w dniu 02.04.2019 12:14 opublikował przepis :

Jaglane rafaello

Świetny zdrowy deser na bazie kaszy jaglanej i mleka kokosowego. W formie pralinek, doskonały na słodką przekąskę. Nikt się nie pozna, że jest zrobiony na kaszy. Będzie wspaniałym słodkim prezentem dla ukochanej osoby czy dla najmłodszych.