REKLAMA
Takie gofry serwuję codziennie rodzince na drugie śniadanie lub podwieczorek i ciągle chcą więcej. Te gofry są naprawdę przepyszne.
(średnia 4 z 1 głosów)
Porady
Z podanej porcji otrzymałam 12 dużych ładnych gofrów.
Ostatnio mam ochotę na gofry i codziennie je robię, chociaż moja gofrownica nie należy do najdroższych to gofry wychodzą z przepisu chrupiące i sprężyste. Gofry podajemy z ulubioną frużeliną, dżemem, bitą śmietaną i owocami.
Ostatnio zakupiłam następną gofrownicę bąbelkową , zaskakuje ciekawym wyglądem. Tak podane gofry ucieszą nie tylko dzieci ale również dorosłych. Znikają w oka mgnieniu, można nadziewać czym tylko dusza zapragnie.
Serniczek upiekłam na 60 urodziny mojej mamy, oprócz innych ciast ten miał największe branie na stole, pachnący sernik cytrynowy świetnie komponował się z ciastem waniliowo czekoladowym. Według mojej rodziny stał się ulubionym sernikiem, ponownie zrobię go na święta, moje siostry od razu wzięły na niego przepis.
Rurki to ciasteczka które zjemy na dwa kęsy, ja swoje dodatkowo przed pieczeniem posypałam cukrem perlistym, dzięki niemu zyskały nie tylko na wyglądzie ale i smaku. Idealnie sprawdzą się na każdą imprezę. Szybkie do wykonania z przepysznym kremem budyniowym.
Chyba nie ma takiej osoby co by nie lubiła jabłecznika czy szarlotki, ja upiekłam ciasto w niedzielę dla rodziny i wszyscy się nią zajadali, z całej blaszki został tylko kawałeczek. Rodzinka zadowolona siostry wzięły przepis bo koniecznie musiały ją upiec. Ja swoją podałam z bitą śmietaną, było pysznie.
Takie chałki najlepiej smakują z prawdziwym masełkiem i szklanką ciepłego mleka bądź jogurtu. Chałki z tego przepisu wychodzą mięciutkie, puchate z chrupiącą kruszonką. Polecam serdecznie bo znikają jeszcze ciepłe. Ja zrobiłam 3 mniejsze ale możesz zapleść jedną lub 2 duże.
Komentarze