Jajka faszerowane z rzodkiewką

4.83 (6 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka propozycja na świąteczne wielkanocne śniadanie. Jajka faszerowane zawsze mają powodzenie, a jeśli jeszcze są ekspresowe w przygotowaniu, to tym większa ich zaleta. Polecam, bo są przepyszne z minimalną ilością składników. Film z przepisem znajdziesz na moim kanale YouTube - Gotowanie Po Mojemu

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    4 rzodkiewki
    trochę siekanego szczypiorki
    1 łyżka majonezu
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Jajka faszerowane z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek wydrążyć żółtka i przełożyć do miseczki. Dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek. Żółtka rozgnieść widelcem i całość dokładnie wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i ponownie wymieszać.

    Nakładać po łyżce farszu na białka jajek. Górę można przyozdobić kiełkami, szczypiorkiem lub rzodkiewką.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować