Jajka faszerowane pastą łososiową z rzodkiewkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W sam raz na Wielkanoc!

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    150 g łososia wędzonego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    3 rzodkiewki
    Pieprz
    Papryka mielona
    Ulubione przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane pastą łososiową z rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jajka kroimy na pół.
  • 2. Wyciągamy żółtka.
  • 3. Żółtka blendujemy z łososiem, 1 łyżką jogurtu naturalnego i przyprawami.
  • 4. Połówki białek napełniamy pastą i dekorujemy rzodkiewkami.

    Smacznego!

Porady

Można zastąpić jogurt majonezem lub całkiem z niego zrezygnować. Nie używam soli, bo ryba jest wystarczająco słona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować