Cudowny i aromatyczny obiad, który przygotujecie dosłownie w kilkanaście minut. Nie ma nic lepszego niż pyszny i ciepły posiłek po powrocie do domu ze szkoły czy pracy. I naprawdę nie trzeba się przy tym napracować.
Śmietankowy makaron z suszonymi pomidorami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
W międzyczasie w rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy z zalewy z pomidorków. Dodać posiekany czosnek, pokrojone pomidorki i opłukane wcześniej liście szpinaku. Smażyć chwilę aż szpinak zwiędnie. Doprawić do smaku. Wlać śmietankę i gotować ok 10 minut. Wsypać starty ser (trochę zostawić do posypania) i ugotowany makaron. Podgrzewać jeszcze ok 5 minut aż ser całkiem się rozpuści.
Komentarze