Jajka faszerowane pastą z łososia

4.48 (159 ocen)

  • 20 min

Jajka faszerowane samodzielnie przygotowaną pastą z łososia to wspaniała przystawka na Świąteczny stół, lub na imprezę. U mnie znikają w mgnieniu oka.

  • 20 min

Składniki:

  • -7 jaj ugotowanych na twardo
    -3 plastry wędzonego łososia
    -3-4 łyżki majonezu
    -garść rzeżuchy (opcjonalnie)
    -pieprz biały
    -rzeżucha lub szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Jajka faszerowane pastą z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Jajka obieramy, opłukujemy pod wodą. Przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka które wrzucamy do rozdrabniacza.
  • 2 2. Do żółtek dodajemy pokrojonego na kawałki łososia, rzeżuchę (jeśli chcemy) i majonez.
  • 3 3. Wszystko miksujemy na gładką pastę. Jeśli pasta wydaje się zbyt sucha, dodajemy majonezu i miksujemy jeszcze raz. Pastę doprawiamy pieprzem białym i ponownie miksujemy.
  • 4 4. Pastą za pomocą szprycy lub łyżką wypełniamy pozostałe po żółtkach miejsce. Jajka posypujemy rzeżuchą lub posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować