REKLAMA

Jajka faszerowane pieczarkami

wyświetlono: 8221 | dodany do książki kucharskiej: 7 | polecenia: 0

Jajka faszerowane są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale też jako codzienne urozmaicenie śniadania, te z pieczarkowym farszem sa przepyszne i łatwe do przygotowania, nie zajmą zbyt wiele czasu , będą pysznym uzupełnieniem wielkanocnych potraw.

opublikowany: 12.02.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj
    5 świeżych pieczarek
    1 średnia cebulka
    1 płaska łyżka majonezu
    1 łyżka klarowanego masła
    sól morska do smaku
    świeżo mielony pieprz do smaku
    plasterki świeżego ogórka do dekoracji
    natka pietruszki do posypania
Ocena:

(średnia 4.5 z 144 głosów)

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać,wystudzić, przekroić na połówki, delikatnie wydrżyć żółtka do miseczki nie naruszajac białek.
  • 2. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Na patelni rozgrzać klarowane masło, wrzucić cebulkę, zeszklić 2 minuty, dodać starte pieczarki, dusić do momentu aż cały sok odparuje, wystudzić, dodać do żółtek, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem na jednolitę konsystencję.
    Przygotowanym farszem nadziać białka jaj, ułożyć na desce, udekorować plasterkami ogórka, posypać natką, schłodzić i podawać.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE