REKLAMA
Ostatnio mam ochotę na gofry i codziennie je robię, chociaż moja gofrownica nie należy do najdroższych to gofry wychodzą z przepisu chrupiące i sprężyste. Gofry podajemy z ulubioną frużeliną, dżemem, bitą śmietaną i owocami.
(średnia 4 z 1 głosów)
Porady
Gofry podajemy z cukrem pudrem, musem owocowym, dżemem, świeżymi owocami lub bitą śmietaną.
Takie gofry serwuję codziennie rodzince na drugie śniadanie lub podwieczorek i ciągle chcą więcej. Te gofry są naprawdę przepyszne.
Serniczek upiekłam na 60 urodziny mojej mamy, oprócz innych ciast ten miał największe branie na stole, pachnący sernik cytrynowy świetnie komponował się z ciastem waniliowo czekoladowym. Według mojej rodziny stał się ulubionym sernikiem, ponownie zrobię go na święta, moje siostry od razu wzięły na niego przepis.
Takie chałki najlepiej smakują z prawdziwym masełkiem i szklanką ciepłego mleka bądź jogurtu. Chałki z tego przepisu wychodzą mięciutkie, puchate z chrupiącą kruszonką. Polecam serdecznie bo znikają jeszcze ciepłe. Ja zrobiłam 3 mniejsze ale możesz zapleść jedną lub 2 duże.
Podaje wam dziś przepis na przepyszną kruchutką waniliową kremówkę z przepysznym kremem, krem umywa się od sklepowych. Nie zajmuje dużo czasu a radość domowników ogromna gdy znika z talerzy, upiekłam wczoraj i zniknęła w locie. Dodatkowo udekorowałam ją bitą śmietaną. Moja kremówka nie stężała do końca bo gdybym czekała to już by nie było co robić ;) ale i tak krem był przepyszny.
Rurki to ciasteczka które zjemy na dwa kęsy, ja swoje dodatkowo przed pieczeniem posypałam cukrem perlistym, dzięki niemu zyskały nie tylko na wyglądzie ale i smaku. Idealnie sprawdzą się na każdą imprezę. Szybkie do wykonania z przepysznym kremem budyniowym.
Komentarze