Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego
Przygotowując rybę warto czasem zrobić jej więcej, by potem wykorzystać ją np. do pasty, która będzie ciekawą odmianą dla sera i wędliny.
Przygotowując rybę warto czasem zrobić jej więcej, by potem wykorzystać ją np. do pasty, która będzie ciekawą odmianą dla sera i wędliny.
Tylko trzy składniki, a efekt smakowy zaskoczy wszystkich tych, którzy wcześniej nie próbowali tego deseru.
Czasem zamiast jajecznicy na śniadanie można pokusić się na przygotowanie omleta, jest równie smaczny i pożywny.
Maliny jeszcze wiszą na krzewach, to dobra okazja do przygotowania malinowego sernika na zimno, jeśli jednak nie macie dostępu do świeżych malin nic nie stoi na przeszkodzie, by ciasto przygotować z mrożonych owoców.
Grillowane cevapcici z mięsa wieprzowo-wołowego są dobrą alternatywą dla tradycyjnych szaszłyków.
Nie za słodki, delikatny, o ciekawym wyglądzie torcik na urodziny, imieniny lub po prostu bez okazji.
Puszyste placuszki na bazie twarogu z sosem malinowym pasują zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek.
Połączenie cukinii z mięsem zawsze wychodzi dobrze. Grillowane przyprawione mięso owinięte w sparzone plastry cukinii zachwyci nie jedną osobę.
Serniczki w pucharkach z dodatkiem nasion chia i kisielem z arbuza smakują nie tylko małym, ale i dużym łasuchom.
Pasty rybne, czy mięsne zawsze fajnie sprawdzają się do pieczywa, czy krakersów jako przekąska. Nie są czasochłonne, a w zależności od dodanych składników potrafią nieźle zaskoczyć smakiem.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: ewaeu
Sałatka makaronowa z gotowanymi pieczarkami, jajkiem i innymi dodatkami