Bitki z karkówki z cukinią i marchewką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bitki większości osób kojarzą się z wołowiną, a ja chętnie przygotowuję je z mięsa wieprzowego. Tym razem z cukinią i marchewką.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki bez kości
    sól
    pieprz
    3 łyżki mąki
    3 łyżki oleju
    1 mała cukinia
    1 marchewka
    300 ml wody
    1 łyżka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki z karkówki z cukinią i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lekko rozbite mięso z karkówki przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące i smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu.

    Do podsmażonego mięsa wlewamy wodę i dodajemy marchewkę pokrojoną w drobną kostkę. Przykrywamy i dusimy ok. 15-20 minut na średnim ogniu.

    Cukinię kroimy w dużą kostkę i po czasie duszenia dodajemy do mięsa. Ponownie dusimy, do czasu, aż cukinia będzie miękka.

    Sos przyprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Karkówka Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować