Placki twarogowe z sosem malinowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Puszyste placuszki na bazie twarogu z sosem malinowym pasują zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • Placki:
    230 g zmielonego twarogu
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka cukru pudru

    Sos malinowy:
    200 g świeżych malin
    50 g cukru

    Dodatkowo:
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Ser

Placki twarogowe z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonego twarogu dodajemy żółtka, cukier puder i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie razem ucieramy.

    Białka jajek ubijamy, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.

    Smażymy na rumiano na średnim ogniu (smażyłam bez tłuszczu, ale mając patelnię, do której jedzenie lubi przywierać polecam ją lekko natłuszczać).

    Maliny razem z cukrem wrzucamy do rondla i podgrzewamy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.

    Polewamy nim usmażone placuszki i całość oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować