Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego

  • wyświetlono: 41 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przygotowując rybę warto czasem zrobić jej więcej, by potem wykorzystać ją np. do pasty, która będzie ciekawą odmianą dla sera i wędliny.

jolao
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 upieczony pstrąg tęczowy
2 łyżki oleju rzepakowego
sól i pieprz do smaku
1 jajko ugotowane na twardo
1/4 czerwonej cebuli
1 gałązka świeżego koperku
1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego, jeśli wolicie wersję fit

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego

  • 1. Kawałki ryby oddzielamy od skóry i ości. Wlewamy olej rzepakowy i rozdrabniamy dokładnie widelcem. Cebulę i jajko kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Dodajemy do ryby i mieszamy.

    Na koniec dodajemy majonez lub jogurt naturalny i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

    Niewykorzystaną pastę przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybapstrągpastasmarowidłona śniadaniedla każdegoszybko i smaczniedo pieczywapstrąg tęczowy

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z pieczonej papryki

Dodane przez: Kuchnia Marty

Pasta z pieczonej papryki

Taka aromatyczna pasta z pieczonej...

Pasta z pieczonych warzyw

Dodane przez: Vasyl Hutnyk

Pasta z pieczonych warzyw

Zdrowa pasta z pieczonych warzyw...

Pasta z kurczaka I

Dodane przez: Agiatis

Pasta z pieczonego kurczaka

Gdy robię kurczaka z rożna, czasem...

pasta kanapkowa z rybą

Dodane przez: Kasja1986

pasta z pstrągiem tęczowym i czerwonym pieprzem

Pyszna pasta twarogowa z wędzonym...

image-1jp9ju4

Dodane przez: bozena58

Pasta z pieczonych bakłażanów

Smaczna pasta, polecam spróbować

Pasta z łososia pieczonego

Dodane przez: mysza75

Pasta z łososia pieczonego

Pasta zrobiona z łososia pieczonego,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE