Curry z dynią i łodygą brokuła

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjne curry to dość popularne danie, można je jednak przygotować na wiele różnych sposobów. U mnie z dynią i łodygą brokuła, którą rzadko ktokolwiek wykorzystuje.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    1 biała cebula
    3/4 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1/4 łyżeczki imbiru
    60 g dyni hokkaido
    100 g łodyg brokuła (waga po obraniu)
    200 ml mleka kokosowego
    2 łyżki oleju
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Curry z dynią i łodygą brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej razem z pokrojoną w dowolnej wielkości kawałki cebulą i przyprawami (oprócz soli). Smażymy ok. 5 minut na wolnym ogniu.

    Następnie dodajemy pokrojone w niewielką kostkę łodygi brokuła i dynię. Dusimy razem pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.

    Na koniec wlewamy mleko kokosowe, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować