Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

  • wyświetlono: 1131 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kto lubi tuńczyka, temu na pewno zasmakują, bo jajka i tuńczyk doskonale do siebie pasują.

jolao
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
1 puszka tuńczyka w oleju
1 gałązka świeżego koperku
2 duże rzodkiewki
1 łyżeczka chrzanu
sól i pieprz do smaku
woda do gotowania

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.

    Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

    Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkatuńczykWielkanocrzodkiewkaJajka faszerowanedomowa kuchniaszybko i smacznie

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

Dodane przez: bietka

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

Pyszne jajka na Wielkanoc i nie...

jajka faszerowane

Dodane przez: bieniaszka

Jajka faszerowane tuńczykiem i awokado

Sprawdzą się na każdej imprezie.

image-22dvfv5

Dodane przez: TasteTherapy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane...

image-1gpoovj

Dodane przez: klaudus20

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

Propozycja faszerowanych jaj bez...

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Dodane przez: Gosia123

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka faszerowane z tuńczykiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE