Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

4.5 (192 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kto lubi tuńczyka, temu na pewno zasmakują, bo jajka i tuńczyk doskonale do siebie pasują.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1 puszka tuńczyka w oleju
    1 gałązka świeżego koperku
    2 duże rzodkiewki
    1 łyżeczka chrzanu
    sól i pieprz do smaku
    woda do gotowania
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.

    Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

    Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować