Drobiowe szaszłyki z cukinią i ananasem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezon grillowy się rozkręca, warto mieć więc sprawdzone przepisy, by zaskoczyć czymś nowym.

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    2 łyżki soku z ananasa
    1 średnia cukinia
    4 plastry ananasa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Drobiowe szaszłyki z cukinią i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i wlewamy 2 łyżki soku z ananasa. Mieszamy, aby mięso pokryło się przyprawą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

    Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w talarki, a plastry ananasa przekrawamy na ćwiartki.

    Na patyki do szaszłyków nakłuwamy na przemian cukinię, ananasa i kurczaka (kolejność dowolna), gotowe szaszłyki układamy na tacce do grilla i grillujemy 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Cukinia Drób Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować