Chałwa słonecznikowa z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Słodka przekąska w postaci chałwy na bazie słonecznika. Dodałam do niej żurawinę - wyszło bardzo oryginalnie i smacznie :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g łuskanego słonecznika
    50 g suszonej żurawiny
    6 łyżek płynnego miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chałwa słonecznikowa z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik prażymy przez chwilę na suchej patelni (mieszając co jakiś czas, by się nie przypalił). Studzimy.

    Wystudzony słonecznik razem z żurawiną umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy (można rozdrobnić na jednolitą pastę lub tak jak ja pozostawiając drobinki, to kwestia gustu).

    Do utworzonej masy dodajemy miód i dokładnie mieszamy.

    Dzielimy na dwie części i formujemy dowolny kształt.

    Zawinięte w folię spożywczą chałwy schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chałwa Miód Słonecznik Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować