Bitki schabowe z sosie brokułowo-serowym

4.99 (192 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso w sosie na bazie brokuła i serka topionego.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    sól
    pieprz
    2-3 łyżki mąki
    2 łyżki oleju
    woda do podlania mięsa
    100 g brokuła
    40 g naturalnego serka topionego
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.99 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki schabowe z sosie brokułowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki schabu lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

    Każdy kawałek panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

    Całość zalewamy wodą, aby przykryło mięso i dusimy przez ok. 20 minut.

    Brokuła lekko podgotowujemy i blendujemy z serkiem topionym na gładko. Tak przygotowaną masę dodajemy do mięsa i ponownie dusimy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.

    Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

Bitki schabowe

4.99 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

bitki

4.99 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bitki schabowe

Bo-Bożena szybko , prosto , smacznie ....

4.44 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bitki schabowe w sosie szpinakowym

4.44 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bitki schabowe w sosie szpinakowym

czarrna Bitki schabowe w kremowym sosie 45 min

To może cię zainteresować