Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

  • wyświetlono: 440 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pasty rybne, czy mięsne zawsze fajnie sprawdzają się do pieczywa, czy krakersów jako przekąska. Nie są czasochłonne, a w zależności od dodanych składników potrafią nieźle zaskoczyć smakiem.

jolao
  • 1 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1 średniej wielkości makrela wędzona
3 łyżki śmietanki 30%
1/4 małej czerwonej papryki
2 łyżki kukurydzy (świeżej lub konserwowej)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

  • 1. Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości. Umieszczamy je w malakserze razem ze śmietanką. Miksujemy do czasu uzyskania gładkiej pasty.

    Do niej dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Mieszamy.

    Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybakukurydzawarzywapaprykapastaśniadaniemakreladomowa kuchniaszybko i smaczniedodatki do pieczywa

Komentarze

Podobne przepisy

image-0780pjw

Dodane przez: izaa_a

pasta z wędzoną makrelą

szybka i smaczna

Pasta z makreli z anchois

Dodane przez: Kloruś

Pasta z makreli i anchois

Pyszna pasta z makreli z dodatkiem...

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Doskonała pasta na kanapki

Tradycyjna pasta z makreli

Dodane przez: szpileczka

Tradycyjna pasta z wędzonej makreli

Taką pastę robię najczęściej.

pasta z makreli

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pasta z makreli wędzonej

Dziś pyszna pasta z wędzonej makreli,...

pasta z bryndza

Dodane przez: klementynka

pasta z bryndzy i makreli

Każdy dla odmiany czasem lubi zjeść...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE