Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pasty rybne, czy mięsne zawsze fajnie sprawdzają się do pieczywa, czy krakersów jako przekąska. Nie są czasochłonne, a w zależności od dodanych składników potrafią nieźle zaskoczyć smakiem.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średniej wielkości makrela wędzona
    3 łyżki śmietanki 30%
    1/4 małej czerwonej papryki
    2 łyżki kukurydzy (świeżej lub konserwowej)
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dodatki Pasty

Pasta z makreli z papryką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości. Umieszczamy je w malakserze razem ze śmietanką. Miksujemy do czasu uzyskania gładkiej pasty.

    Do niej dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Mieszamy.

    Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Makrela Papryka Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować