Jajka faszerowane brokułem i szynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Brokuł, szynka i papryczka chili połączone majonezem idealnie komponują się z ugotowanymi jajkami.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    100 g brokuła
    50 g szynki dobrej jakości
    1/2 strąka czerwonej papryczki chili
    1 łyżka majonezu
    sól do smaku
    woda do gotowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane brokułem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół.

    Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i siekamy niezbyt drobno.

    Szynkę kroimy w drobną kostkę, papryczkę chili drobno siekamy i dodajemy do brokuła razem z majonezem. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą.

    Przygotowany farsz nakładamy na jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Chili Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować