REKLAMA

20190512_173408

dragonik7

Liczba przepisów
71
Liczba obserwujących
3
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik dragonik7 w dniu 20.04.2021 12:49 opublikował przepis:

Ciastka ślimaczki

Czasem nachodzi nas ochota na coś słodkiego. Nie zawsze jednak mamy coś pod ręką. Na ratunek przychodzą wtedy ciasteczka ślimaczki. Proste w wykonaniu, mocno kruche i pyszne. Moja rodzina je uwielbia
Użytkownik dragonik7 w dniu 20.04.2021 12:44 skomentował:

Napoleonka

Użytkownik dragonik7 w dniu 20.04.2021 12:44 skomentował:

Napoleonka

Użytkownik dragonik7 w dniu 15.04.2021 09:43 opublikował przepis:

Napoleonka

Przepis na napoleonkę dostałam od koleżanki. Długo zastanawiałam się czy ją zrobić. Nie przemawiało do mnie ciasto bez dodatku cukru i jajek. Jednak, gdy zrobiłam ją po raz pierwszy nie mogłam oprzeć się kolejnemu kawałkowi tego pysznego deseru.
Użytkownik dragonik7 w dniu 29.10.2020 09:54 opublikował przepis:

Placek amerykański (salceson)

Ciasto mocno puszyste, lekkie, z dodatkiem jabłek – doskonałe do filiżanki popołudniowej kawy. W oryginalnym przepisie do ciasta dodaje się również szklankę posiekanych orzechów włoskich ( u mnie tym razem wersja bez). Jeśli więc macie w domu orzechy dodajecie je razem z jabłkami.
Użytkownik dragonik7 w dniu 29.10.2020 09:50 opublikował przepis:

Zawijana drożdżówka cynamonowa

Za oknem szaro, buro i ponuro. Chwilami chciałoby się wskoczyć pod ciepły kocyk i pozostać tam przez cały dzień. Ja osobiście wolę jednak wkroczyć do kuchni i przygotować dla moich bliskich coś pysznego. Dziś powstała drożdżówka. Jednak nie taka zwykła bo z dodatkiem mojej ulubionej przyprawy – cynamonu. Choć nie do końca wiedziałam czy ten „cynamonowy eksperyment” się uda to efekt końcowy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Drożdżówka wyszła pyszna i aromatyczna. Koniecznie spróbujcie.
Użytkownik dragonik7 w dniu 12.10.2020 17:27 opublikował przepis:

Włoskie ciasto 12 łyżek

Czasem przychodzą dni, że ma się ochotę na coś słodkiego, smacznego a do tego szybkiego i prostego w wykonaniu. Takie właśnie jest włoskie ciasto 12 łyżek. Skąd ta nazwa? Z pewnością jeśli spojrzycie na listę potrzebnych składników sami wywnioskujecie, że większość z nich potrzebna jest w ilości właśnie dwunastu łyżek. Ciasto jest wilgotne, lekko sprężyste i pyszne. Koniecznie spróbujcie
Użytkownik dragonik7 w dniu 09.02.2020 12:06 opublikował przepis:

Kostka kawowa

O tym, że jestem wielbicielką kawy pod każdą postacią chyba najlepiej wie mój mąż. Nic na to nie poradzę (i chyba nawet nie chcę), że bez kawy nie umiem żyć. Uwielbiam ją zarówno świeżo parzoną jak i w postaci deserów. Dzisiaj jeden z moich wybrańców - kostka kawowa. Delikatny, lekki biszkopt nasączony kawą z dodatkiem kawowej pianki i przełamany kwaskowatym smakiem dżemu rozpływa się w ustach. Dziś już nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. Wystarczy kawałeczek ciasta i filiżanka kawy.
Użytkownik dragonik7 w dniu 07.01.2020 12:17 skomentował:

Knoppers

Użytkownik dragonik7 w dniu 03.01.2020 09:56 skomentował:

Knoppers